DROMEN                                                 Deze pagina is het best te bekijken met een resolutie van 1024×768

 

Heb jij je dromen ook altijd boeiend gevonden, maar dacht je dat je er verder niet veel mee kon doen? Dan ben je niet de enige. Maar je zit net als veel anderen fout. Je dromen zijn niet zomaar onlogische gedachten. Om te beginnen is het handig om te weten wat dromen nou precies inhoud.

Leuke feiten:

30 % procent van je leven breng je slapend door. Daar weer 25 % van breng je door in een droom/nachtmerrie. Dit betekend ongeveer 6 jaar dromen!!
Sommige dieren slapen met één oog open, om alert te blijven. De ene hersenhelft heeft rust, de andere is alert.
Een giraffe heeft maar 20 minuutjes slaap nodig, terwijl een luiaard 20 uur per dag slaapt. Met ongeveer 8 uur is de mens een gemiddelde slaper.
In de 26ste week is een foetus 24 uur lang in een REM-slaap. Gedacht wordt dat de hersens van een foetus dan worden geproefdraait.
Tijdens een normale nacht van 8 uur slaap wordt je 10 keer wakker. Alleen herrinner je het je de volgende ochtend niet meer.
Tijdens een normale droom vind je alles vanzelfsprekend,  een mug wordt spontaan een olifant, alles lijkt te kunnen. Bij lucide dromen schakel je je rechterhersenhelft(de logica kant) in en zie je opeens dat al die dingen helemaal niet kunnen.